Sunday, 14 December 2008

Meeting SAS Boys

SAS ???bunyinya macam geng komando british je haha,anyway tu adalah kependekan bagi nama sekolah aku dulu Sekolah Alam Shah ,Kulaa Lumpur,Jalan Tenteram,Bandar Tun Razak perghh..panjang dan full alamatnya..

ni pulak lambang sekolahnya hmm..teramatlah familiar agaknya agi student dan ex student,tapi hakikatnya sekolah ni dah mati dah terkubur yalah terkubur tanpa nisan..chewah macam drama sedih melankolia pulak,yalah sebab sekarang sekolah aku ni dahlah lokasi dipindahkan ke Putra Jaya bahkan nama sekolah pun ditukar Sekolah Sultan Alam shah dan yang paling jahanam lagi tu Jalan Tenteram tu pulak ditukar nama jadi Jalan Yakop Latif..apa ke jadahnya..so there is no more memories to share huhu..Anyway aku masuk kat sekolah ni pada tahun 1990 iaitu masa aku form1 l lah den keluar pada 1992 selepas SRP sebab masa tu SRP markah tak berapa elok sebab aku dapat yang paling tinggi agregat hahah sedangkan maksimum boleh stay adalah 10 agregat huhu..komunis punya sekolah hehe,itu nantilah aku cerita nanti nanti..

jadi kebetulanlah aku ada di KL sekarang dan hari tu aku dah kontek Haizam so jumpalah member member sekolah lama kat Taman Desa,Seputeh,so borak and borak bukak citer lama yang pelik,lucu dan sebagainya huhu...so kebetulan jugak padahari tu ada member yang nak kawe so antarlah kad jemputan dan dengan tak secra langsung aku pun ikut samalah ..yalah muka tak malu heheh,bukan apa bai,yalah bukan selalu nak jumpa member member lama..campur tahun ni dah kira 16 tahun tak jumpa woo...last jumpa tahun 1992.yang earlier date jumpa adalah ngan si balao dan Beytok a.k.a Norbadrulsyam huhu...

jadi dipendekkan citer aku arrange ngan bob,dia ambik aku kat Mentari Court dan lepas tu terus gi Taman Desa dan kat sana kita orang jumpa dengan Si Bow dan izien(Izmie) haha izien ni dulu sama kelas aku dari form 1 sampai 3 heheh sempat jugaklah bukak citer lama yang sewaktu dengannya,jadi dipendekkan lagi citer kitaorang sementara menunggu yang lian jumpalah dengan si Faiz yang menyewa sama ngan si Bow dan Izin,Faiz Ramli tu nama dialah,sama rumah aku dulu tapi tak sama kelas hehe,Masa form 1 sama biliklah..then jumpa si zarmilan huhu geng bob..(badan orang besar) hehe ..So lepas tu kita orang kumpul sekejap lalulah terus pergi ke kenduri kawen si Jozz (Jazree azmeer)

Perjalanan dari Taman desa ke Ulu kelang taklah jauh sangat yelah itu ukuran jarak dan masa bagi orang Kuala Lumpur yang dah biasa dalam kesesakan dan kebanjiran kereta,huhu kalau diukurkan oleh orang bukan dar i Kuala Lumpur jarak jauh dan tempoh masa berlainan lah,So kita orang gunakan Smart Tunnel,anyway dlama berpa tahun ni,nilah first time gak aku masuk smart tuynnel hehe anyway tunnel ni belumpun sampai setahun jadi kira barulah jugak aku masuk ni,rumah Jozz ni kat area Ulu Kelang so tak jauh dari Bukit antarabangsa and tak jauh jugak kat Highland Tower,highland tower adalah aku nampak tapi bukit tu tak pulak nampak huhu,anyway dulu mulu pernahlah aku gi area ni err sebenarnya sebelah area ni lah ..taman melawati tu pun dah 20 tahun lebih dulu.

Sampai kat sana ramai lah terjumpa member member lama dulu yang ternyata aku memang kenal lagi dan smar smaar lambat nak kenal(lambat pickup)

Jozz(Jazree azmir abdul Jabar) memang sama je maintain tak berubah sngat

Juan Rizal( tak taulah pulak nama smaran) boleh dikenal lagi

Zelang(Azlan Syah) Sama gak mcm dulu dulu

Muluk(Azam abdul Aziz) boleh dikenal lagi cuma nampak dah berubah yalah usia angkat ye tak

Naina(shamsuddin Ramly) lambat sikit nak pick up yalah dulu kecik sekarang tinggi heheh

Firdaus..dari amiekids,ni memang ubah muka aku tak ingat gak lama nak pickup

Zarmilan (mantain lagi)

Bob (azrin) smaa gak maintain

Apek @ Akasha (syahrul Nizam) Geng sama kelas yang dah berlakon sekejap jadi artis hehe sama gak maintainnye.

Faiz Ramli ..Artist dari zaman sekolah biasa jugak semaintainnya

Fahmi Affandi.. Sama bilik aku dulu mm dia pulak tak kenal aku hahah yalah lama tak nampak kan

Ridhwan Shah..sama gak boleh dikenalpasti hehhe

Sullal( Nasrullah) ni pun susah aku nak cam hehe yelah zaman dulu kecik je bila sekarang tinggi lampai

Wak Kebul(Rashidi) wak kebul ni gelaran sebab kebulur sangat haha sebab kalau nak makan dia memang lari je mendahului yang lain hehehe

Petey(Shabirin) biasa dan dapat ku kenal hehe

Ada brapa orang lagi yang aku lupa nama tapi ingat muka hehe,tapi yang nyatanya diaorang call aku ni Kahuer haha ntahlah kenapa nama aku dulu dipamnggil macam tu,yang nyatanya masa sekolah dulu banyak sangat nama samaran yang dicipta,tercipta dan ada sebab yang namanya jadi macam tu huhu..mungkin next time lah aku cerita asal usul kejadian hahahah..evolusi sebuah nama

tapi yang pastinya bro,aku rasa hubungan member kalau masa di zaman sekolah berasmara ni eh..berasmara nih lebih kool dan rapat lagi berbanding kalau sekolah kat luar yang bukan asrama,yalah aku mana mana sekolah aku pernah join.Yalah mana taknya bro,sehari ,sebulan setahun..dari bangun pagi sampai malam memang jumpa muka tu saja and selama beberapa tahun memang kenal pergh..terkenang zaman sekolah dulu yang melucukan ,memalukan dan me me me sebagainya huhu...

1 comments:

jaz said...

Assalamualaikum thrasher aka kucing berjanggut, atau kahuer...

muahaha... memang ko seorang penulis berbakat dari dulu lagi...

bini aku yg terjupe site nie... dia cari nama aku kat internet... jupe sini...

hehehe